Blog

ANWB fietsendrager test maart 2017.

Maart 2017: In de ANWB test komt de Uebler X21-S als "uitstekend" uit de test. Met slechts 13,6 kg eigen gewicht laat deze drager de concurrenten (testwinnaar 17.8 kg) ver achter zich. Zie www.anwb.nl/fietsendragers.

Op 20 mei 2017 zijn wij aanwezig tijdens het Outdoorevent in Nunspeet namens Meimaand Fietsmaand

Met 16 gemeenten is Gastvrije Randmeren gastheer van de Meimaand Fietsmaand 2017!
Gastdorp tijdens de Meimand Fietsmaand is de gemeente Nunspeet, een gemeente aan De Randmeren precies aan de overkant van Flevo Funfields (Biddinghuizen).

Dit grootste recreatieve fietsevenement in Nederland biedt een enorm aantal prachtige themaroutes, speciale fietsevenementen en arrangementen.

Gemeenten en ondernemers haken gezamenlijk aan om er een aansprekende meimaand van te maken.

Thema van de Meimaand Fietsmaand dit jaar is: fietsen & water! Dat kom goed uit, want het outdoor event Flevo Funfields heeft hele mooie fietsroutes met heel veel activiteiten op het water.

Nederland heeft zoveel te bieden

In de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren (www.gastvrijerandmeren.nl) hebben de gemeenten aan de Veluwerandmeren en Gooi- en Eemmeer zich verenigd. Met in totaal 16 gemeenten is Gastvrije Randmeren officieel gastheer van Meimaand Fietsmaand 2017. Dit grootste recreatieve fietsevenement in Nederland biedt een enorm aantal prachtige themaroutes, speciale fietsevenementen en fijne arrangementen en het unieke is dat de gemeente Nunspeet daarin als gastdorp zal optreden. Rita Braam – van Valkengoed, directeur van Gastvrije Randmeren: “Het gastheerschap biedt de Randmeren de mogelijkheid om veel fiets- en vaarpubliek naar het gebied te trekken en Nunspeet biedt werkelijk alles om als gastdorp nieuwe bezoekers van de randmeren welkom te heten.”

Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een begrip onder fietsend Nederland. Het kent een gevarieerd aanbod van prachtige fietstochten en sportieve fiets-events in het hele land met jaarlijks zo’n 600.000 deelnemers. Het thema van dit jaar is fietsen en water. Er staan straks verschillende (fiets)activiteiten op het programma dat de gemeente samen met Stichting Nunspeet uit de Kunst, het (fiets)bedrijfsleven en sportverenigingen ontwikkelt. De officiële aftrap van het gastheerschap met gastdorp Nunspeet was tijdens de fiets- en vakantiebeurs 2017 in Utrecht.

Uit de kunst genieten in de fietsgemeente Nunspeet
Tussen 1880 en 1950 leefden meer dan 100 kunstenaars in en rondom Nunspeet. De vier dorpskernen Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst waren destijds al zeer geliefd, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige omgeving. Ook vandaag de dag kun je daar nog volop van genieten!

Schitterende fietsroutes leiden fietsers door het afwisselende landschap met heide, bossen, weilanden en langs het Veluwemeer. Maar Nunspeet heeft meer: wat te denken van waterpret op en rondom het Veluwemeer, een fietsoversteek naar Bremerbaai, kunstshoppen in ateliers, culinair genieten, een avondje theater, NS-station, fietsbrengservice op locatie en een autotransferium met uitkijktoren en bezoekerscentrum voor jong en oud.

Voor meer informatie: www.nunspeet.nl/home/nieuws_44066/item/nunspeet-gastdorp-van-meimaand-fietsmaand_54196.html

Laatste nieuws:

- Uebler is officieel sponsor Meimaand Fietsmaand